imatge de capçalera

Olot Fotografia

Pàgina oficial de l'associació Olot Fotografia

Olot Fotografia és una associació cultural sense ànim de lucre que centra els seus interessos al voltant del món de la fotografia. Amb aquest objectiu, l’associació ha organitzat ininterrompudament una sèrie d’activitats com cursos, tallers, seminaris, conferències o sortides. Tot i aquesta varietat d’activitats, l’actuació més visible de l’associació ha estat i és la mostra Olot Fotografia, un festival de caràcter bianual, l’esperit del qual és el de donar a conèixer al gran públic, l’obra de nous fotògrafs amb coses a dir.

Amb el suport de:

Diputació de Girona

...................... ....... ........... .............. ............ ........... ............ ........ ........ ............ ......... ............ .............. ..... . . .. . .. .......... ... . .........

Arxiu

Història

L’activitat principal de l’associació és l’organització "d’Olot Fotografia”, un festival de caràcter bianual, l’esperit del qual és el de donar a conèixer al gran públic de manera vivencial (la fotografia envaeix literalment durant el mes d’agost tota la ciutat d’Olot), l’obra de nous fotògrafs.

La primera edició es remunta a l’any 1994. La iniciativa organitzadora del certamen la capitalitzà la Fundació Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració de l’ajuntament i l’Escola d’Art d’Olot (a través dels nombrosos tallers que s’impartiren, la vessant didàctica fou la que pesà més en el conjunt de l’esdeveniment). La programació va ser del tot reeixida i l’acceptació d’aquesta entre el públic, va ser notable. Aquests i altres factors, animaren a un grup local de professionals i afeccionats a la fotografia a donar continuïtat a tant feliç iniciativa. A partir d’aquell moment, l’organització de l’esdeveniment aniria a càrrec d’aquest grup que, d’una manera totalment altruista, ha anat dirigint cada dos anys el que avui ja és tota una realitat dins el context fotogràfic estatal. L’evolució de la biennal –ara, més decantada a la vessant expositiva- ha comportat que hagi esdevingut una de les millors plataformes que hi ha a nivell estatal, per tots aquells fotògrafs que no han tingut mai la possibilitat d’exposar, malgrat tenir una obra ben interessant.

Olot Fotografia: C/ Miguel de Cervantes, 12 - 17800 OLOT (Girona) - Telèfon: 609 728 418 - Correo-e: info@olotfotografia.cat - Avís legal
Web creada per diderot!