imatge de capçalera

Olot Fotografia

Página oficial de la asociación Olot Fotografia

Olot Fotografia es una asociación cultural sin ánimo de lucro que centra sus interesses alrededor del mundo de la fotografía. Con este objetivo, la asociación ha organizado ininterrumpidamente una serie de actividades como cursos, talleres, seminarios, conferencias o salidas. A pesar de esta variedad de actividades, la actuación más visible de la asociación ha sido y es la muestra Olot Fotografia, un festival de carácter bianual, cuyo espíritu es el de dar a conocer al gran público, la obra de nuevos fotógrafos.

...
...................... ....... ........... .............. ............ ........... ............ ........ ........ ............ ......... ............ .............. ..... . . .. . .. .......... ... . .........

Archivo

IX Muestra ( 30-07-2010 / 01-09-2010 )

Joan Puigdemont i Barranco, exposición "Oblits efímers"
Espacio: Museu Comarcal de la Garrotxa (Claustres del Museu)

Aquesta sèrie es una continuació d’Oblits, una col·lecció dedicada als espais abandonats, més concretament a les antigues fàbriques de les nostres contrades on tantes històries personals i anònimes s’hi ha forjat. Aquests espais són ara com ubicacions perfectes per altres actes, entre els quals s’hi troben els vandàlics dels okupes (que no respecten el que no és seu) o els especulatius perpetrats per les immobiliàries. A hores d’ara, però, s’ha notat una disminució, amb el que alguns d’aquests edificis encara tenen la sort de no haver-se ensorrat.

De sempre he treballat amb aquest indrets i sobretot amb models femenins, de les que em mereixen un gran respecte i admiració. Es aquí on he trobat l’escenari perfecte, la combinació d’espai i de cos per poder expressar el que en paraules no ser fer.

Que cadascú en tregui les conclusions que vulgui, al cap i a la fi som lliures de pensament. El que sí he volgut, és retre un petit homenatge a la tècnica fotogràfica, la que fins ara ha estat –i espero que per molt temps ho sigui- l’eina que he utilitzat per donar a conèixer els meus treballs.

Això només és pel fet que des d’un temps ençà moltíssima gent te un barreig mental del qual no s’aclareix ningú, fins i tot les institucions, que en teoria haurien de donar fe i tenir molt clar el discurs.

A dia d’avui tothom parla de fotografia, però utilitza ordinador, tothom té fotografies a la mà, quan en realitat són impressions.

Des d’aquí, tan sols vull manifestar el meu suport a la fotografia com a tal, com a procés químic, com a eina sobre la que cal un aprenentatge que mai acaba.

Aquí us presento unes fotografies casolanes, emulsionades sobre paper d’aquarel·les i sobre papers de cotó fabricats expressament per aquest fet. Hi veureu la pinzellada, la còpia amb alguna taca de restes de fixador, que per mi li dóna un segell d’autenticitat, hi veureu, en definitiva, un treball fet amb el cor i cuit en un laboratori fotogràfic.

Galeria

miniatura de la imágen

Imágenes del montaje de la exposición

...

Olot Fotografia: C/ Miguel de Cervantes, 12 - 17800 OLOT (Girona) - Teléfono: 609 728 418 - Correo-e: info@olotfotografia.cat - Aviso legal
Web creada por diderot!