imatge de capçalera

Olot Fotografia

Página oficial de la asociación Olot Fotografia

Olot Fotografia es una asociación cultural sin ánimo de lucro que centra sus interesses alrededor del mundo de la fotografía. Con este objetivo, la asociación ha organizado ininterrumpidamente una serie de actividades como cursos, talleres, seminarios, conferencias o salidas. A pesar de esta variedad de actividades, la actuación más visible de la asociación ha sido y es la muestra Olot Fotografia, un festival de carácter bianual, cuyo espíritu es el de dar a conocer al gran público, la obra de nuevos fotógrafos.

...................... ....... ........... .............. ............ ........... ............ ........ ........ ............ ......... ............ .............. ..... . . .. . .. .......... ... . .........

Archivo

IX Muestra ( 30-07-2010 / 01-09-2010 )

Alex Sagnier Prat, exposición "1.40€"
Espacio: bar-cafetería Rocanegra

Foto-reportaje de un emigrante llegado a Olot y que lucha por ganarse la vida.

Gil Augusto Chapman González, Arturo pels amics, és un home cubà, madur, l’edat del qual vull desconèixer, que arribà a La Pinya (La Garrotxa) al juny de 2008, en un moment d’incertesa global.

Està divorciat a Cuba, on hi té dos fills i on s’hi va casar amb la Montserrat (no direm el cognom) al febrer de 2005.

Diu que tota la seva vida ha exercit de marí mercant i es defineix com a “electrònic naval cubà i inventor”.

Quan arribà a Catalunya, el primer que havia de solucionar era obtenir el permís de residència i tenir un mitjà de locomoció propi per tal de poder desplaçar-se amb autonomia.

Així les coses, es va fabricar una bicicleta elèctrica amb les seves pròpies màns, a partir d’una BTT i amb peces que recicla d’altres “artilugis”, com ell els enomena.

Fou a la deixalleria comarcal, un dia fred i plujós, que el vaig conèixer i em va explicar la seva peculiar trajectòria.

Mentre enraonàvem vàrem trobar una bicicleta estàtica dins un contenidor i sense perdre un segon, la vem recuperar, començà a desmuntar-la, pagà 1,40 € per aquella ferralla, la carregàrem al cotxe i la portàrem al seu “laboratori electrònic”.

El taller on treballaba tenia poc més de 3 metres quadrats, estaba aparentment desendresat, disposaba d’un minúscul habitacle on hi penjaba les fotos que el mantenen vinculat al seu passat i tenia la llum justa per a veure-s’hi obrint la porta, la qual cosa fèia que el fred ho glasés tot, excepte la imaginació i les ganes d’ensortir-se.

La bicicleta en qüestió la descriu com un aparell ecològic, reciclat, respectuós amb el medi ambient, autoalimentat amb una dinamo, dotada de tots els llums reglamentaris, amb proteccions apropiades per a poder circular i amb bateria que li donaria una autonomia de 60 km inicialment. Per damunt de tot és un símbol de superació del qual se’n poden apendre moltes lliçons.

D’homologada no ho serà, però d’interessant sí i molt.

L’Arturo és un exemple d’esperança, entusiasme, optimisme, inconformisme, un lluitador nat, emprenedor, que viu amb la il·lusió d’un nen i molt segur de sí mateix. És un home savi.

Vista la seva situació em sembla injust que ens queixem de la famosa crisi. Quína crisi si no la de la por a no poder mantenir el nostre benestar? Algú s’hi ha trobat?

Per si fou poc, es pren la vida amb una filosofia que n’hi ha per plantejar-se moltes coses. Aquell dia, a la deixalleria, sota una pluja penetrant, exclamà: “¡Qué día tan maravilloso! ¡Fíjate: hayé justo lo que necesitaba!” I amb 1,40 € li plantà cara a la crisi.

Alex Sagnier

Galeria

miniatura de la imágen 1.40€ miniatura de la imágen 1.40€ miniatura de la imágen 1.40€ miniatura de la imágen 1.40€

Imágenes del montaje de la exposición

... ...

Olot Fotografia: C/ Miguel de Cervantes, 12 - 17800 OLOT (Girona) - Teléfono: 609 728 418 - Correo-e: info@olotfotografia.cat - Aviso legal
Web creada por diderot!